Under 25 och sugen på att bevaka ett stort mästerskap? Nu finns en ny chans att söka Young Reporters Programme!

Under 25 och sugen på att bevaka ett stort mästerskap? Nu finns en ny chans att söka Young Reporters Programme!

Emelie Fredriksson, i dag Aftonbladet, deltog i AIPS Young Reporters Programme under sim-VM i Doha 2014.
Emelie Fredriksson, i dag Aftonbladet, deltog i AIPS Young Reporters Programme under sim-VM i Doha 2014.

Är du under 25 år och sugen på att bevaka ett internationellt mästerskap?
Nu finns en ny chans att åka iväg på så kallade Young Reporters Programme, denna gång på ungdoms-OS i Argentina 2018. Sök senast 23 oktober.

I oktober 2018 avgörs ungdoms-OS i Buenos Aires.
Nu söker Internationella olympiska kommittén (IOK), via Sveriges olympiska kommitté (SOK) och Svenska Sportjournalistförbundet (SSF), kandidater till så kallade Young Reporters Programme under mästerskapet.
30 unga sportjournalister från hela världen kommer i Argentina (30 september-19 oktober 2018) både få chansen att bevaka ett stort idrottsevenemang och få vägledning på plats av mentorer.

Under tre veckor i Buenos Aires jobbar deltagarna på engelska med text, foto, radio och tv – varvat med föreläsningar, seminarier och studiebesök.

Jakob Romeborn, under AIPS Young Reporters Programme på Special Olympics 2017.
Jakob Romeborn under AIPS Young Reporters Programme på Special Olympics 2017.
SSF har tidigare skickat en rad deltagare till liknande program i AIPS (det internationella sportjournalistförbundets) regi:
Karl Sundström på damernas fotboll-EM i Nederländerna i somras, Jakob Romeborn på Special Olympics vinter-OS i Österrike i vintras, Eric Persson på U21-EM i fotboll i Tjeckien 2015, Emelie Fredriksson på sim-VM i Qatar 2014 och Linus Lindahl på U17-VM i fotboll i Förenade Arabemiraten 2013.


Denna gång står IOK för program och kostnader, och det är också IOK som i slutändan utser deltagarna. Men här i Sverige har SOK bett Svenska Sportjournalistförbundet att samla in ansökningar och nominera två kandidater.

Är du 18-24 år, i början av din sportjournalistkarriär, och vill samla på dig erfarenhet i branschen? Ta chansen och sök!

Skriv några rader – på engelska – om varför just du vill åka till ungdoms-OS. Vi behöver även ditt cv på engelska samt referenser.

Skicka din ansökan till SSF-styrelsens Alexander Lundholm senast den 23 oktober: alexander.lundholm@sr.se

//SSF