Samarbetet med Svenska spel avslutas 2020

Samarbetet med Svenska spel avslutas 2020

Sedan 70-talet har Svenska sportjournalistförbundet haft ett samarbete med Svenska spel kring stipendier. Från och med i slutet av 2020 avslutas sponsorskapet.

Samarbetet mellan Svenska spel och SSF har varit lyckat och flera sportjournalister har genom stipendierna fått chansen att utveckla sig inom sitt yrke. Var sak har dock sin tid och i samförstånd har parterna valt att avsluta samarbetet kring Lars-Gunnar Björklunds stipendium.
– Det har varit en bärande del i vår verksamhet och många medlemmar har kunnat förkovra sig på olika sätt genom stipendierna. Från och med november 2020 avslutas sponsorskapet efter initiativ från Svenska spel, men då styrelsen i SSF tidigare hade haft diskussioner om det moraliska dilemma som finns kring sponsring av ett spelbolag var beskedet positivt, säger Svenska sportjournalistförbundets ordförande Petra Thorén.

På grund av det moraliska dilemmat fanns det långt gångna planer redan förra våren på att avsluta samarbetet. Det är samtidigt ingen hemlighet att den samverkan som funnits har gynnat SSF ekonomiskt. Beslutet innebär därmed en kännbar ekonomisk förlust som kommer att påverka verksamheten.

– Det blir märkbart direkt för våra medlemmar då vi inte kan erbjuda samma generösa möjligheter till stipendier kommande år och att vi mister intäkter som funnits för administrativt arbete. Men självklart ska våra medlemmar kunna söka stipendier, det är en viktig verksamhet för oss och vi har en projektgrupp som ser över nya intäktsmöjligheter, säger Thorén.

Foto: Svenska spel.