SSF kommenterar Qatar-frågan

SSF kommenterar Qatar-frågan

Vi noterar från förbundets sida att de två norska journalisterna Halvor Ekeland och Lokman Ghorbani varit omhändertagna i Qatar.

Svenska Sportjournalistförbundet ser mycket allvarligt på händelsen, tar avstånd från frihetsberövandet och följer utvecklingen noga.
Vi kommer också söka mer information om vad som hänt och ställa frågor till Norska Sportjournalistförbundet och påtala vår position till AIPS, det Internationella Sportjournalistförbundet.

SSF för dessutom en dialog med Svenska Fotbollförbundet om ämnet och kommer att deltaga på en träff om Qatar-frågan, som Norges fotbollsförbund står som värd för i samband med ett nordiskt förbundsmöte.

Våra kollegor inom det Norska sportjournalistförbundet meddelade kvällen efter den inträffade, att de har haft kontakt med AIPS och Fifa.

-Vi följer frågan noga och vill återupprepa vikten av att journalister från Sverige och andra länder kan genomföra sitt uppdrag före, under och efter VM i Qatar, säger Petra Thoren ordförande i Svenska sportjournalistförbundet.