SSF protesterar mot behandlingen av fotograf Roland Thunholm: ”Oacceptabelt”

SSF protesterar mot behandlingen av fotograf Roland Thunholm: ”Oacceptabelt”


Svenska sportjournalistförbundet protesterar mot den behandling som fotograf Roland Thunholm utsattes för när han på söndagen den 18 juni bevakade ridsporttävlingarna Global Champions Tour på Stockholms Stadion.

Thunholm, som var ackrediterad till tävlingarna, fotograferade avspärrningarna runt olyckan med den svenska stjärnan Peder Fredricson och hans häst Que Sera, när han enligt egen utsago blev knuffad av säkerhetsvakter, anställda av arrangören, och uppmanad att radera bilderna från kamerans minneskort.

Vakterna hävdade att Thunholm tagit integritetskränkande bilder.

Enligt Thunholm uppträdde vakterna aggressivt och försökte ta hans ackreditering.

– Dels har 80-årige Thunholm blivit bryskt behandlad, dels har arrangören velat ta sig rätten att bestämma vilka bilder han får ta. Det är oacceptabelt att en ackrediterad journalist hindras i sin yrkesutövning på det här sättet, säger Jens Littorin, SSF:s ordförande.