Jakob Romeborn får chansen att bevaka sitt första mästerskap via AIPS Young Reporters Program

Jakob Romeborn får chansen att bevaka sitt första mästerskap via AIPS Young Reporters Program

Jakob Romeborn, 23, från Ulricehamn.
Där har ni Sveriges representant i AIPS Young Reporters Program som ska bevaka Winter Games för Special Olympics, i Österrike 17-25 mars.

Varje år erbjuder AIPS unga sportjournalister möjligheten att bevaka något större internationellt mästerskap genom sitt Young Reporters Program.
Syftet med programmet är att ge unga journalister från hela världen erfarenhet av bevakning av mästerskap. I programmet ingår också utbildning och vägledning av olika mentorer på plats.
I mitten av mars är det dags för 14 unga sportjournalister att återigen få ta del av AIPS program.
Och den här gången är Sverige, och Svenska Sportjournalistförbundet, representerade av Jakob Romeborn.
23-åringen från Ulricehamn har sedan 2015 vikarierat som sportjournalist på Ulricehamns Tidning och var en av många som sökte den svenska platsen. Han ser fram emot att få åka till Österrike, bevaka Winter Games för Special Olympics – och ta del av utbildningen som AIPS erbjuder.
– Jag tänkte att det var en för bra chans att inte ens försöka ta. Jag ser fram emot att få bevaka ett stort sportevenemang vilket förutom att vara en fantastisk personlig upplevelse blir ett perfekt komplement till mitt CV att bygga på inför en framtida journalistkarriär, säger han.
Vad förväntar du dig av resan och AIPS Young Reporters Program?
– Oj, jag är säker på att det kommer vara ett minne för livet. Framförallt för att det är första gången jag bevakar ett så stort evenemang på plats och att det sker utomlands! Jag hoppas att jag kan lära mig mycket och får med mig mängder av erfarenheter hem som kommer förändra mitt sätt att arbeta som sportjournalist, säger han.
SSF har tidigare skickat Linus Lindahl till U17-VM i fotboll i Förenade Arabemiraten 2013, Emelie Fredriksson till sim-VM i Qatar 2014 och Eric Persson till U21-EM i fotboll i Tjeckien 2015.