Presentation: SSF:s nye ordförande Jens Littorin har ordet

Presentation: SSF:s nye ordförande Jens Littorin har ordet


SSF-medlemmar och kollegor,

Jag är som det brukar heta i dessa sammanhang stolt och hedrad över att ni valt mig som ordförande. Det hade man inte väntat sig när man började skriva division 3-referat på Dagens Nyheter för 40 år sedan.

Många av er har jag mött på läktarna genom åren. För er som jag inte haft äran att träffa kan jag berätta att Jens Littorin hunnit bli 61 år, att han är gift med Anna, har en vuxen dotter som heter Nina och en katt som heter Sune.

Jag är född och uppväxt i Stockholm, men bor efter utflykter till Nyköping och London numera i Göteborg, där jag delar min tid mellan en lägenhet i Landala och Rörö i norra skärgården.

Efter fyra år på Södermanlands Nyheter på 1980-talet har jag jobbat på DN hela min karriär i olika positioner. Sedan 2010 tillhör jag Göteborgsredaktionen.

Jag har varit medlem av SSF under alla år och tycker att förbundet har en viktig funktion att fylla, särskilt i dag, då sportjournalistiken står inför stora utmaningar.

Mina företrädare Lisa Edwinsson och Petra Thorén har tillsammans med styrelsen styrt in verksamheten på en väg som jag gillar och som jag vill fortsätta på. Vi kan kalla den för USA, där U står för utbildning och uppmuntran, S för studier och stipendier, A för arbetsmiljö och assistans.

Jag tycker att det görs mycket bra sportjournalistik i det här landet. För att kunna behålla ribban på en hög nivå och höja den ytterligare hoppas jag att förbundet ska kunna hjälpa till med utbildning och seminarier.

Stipendier och priser kan tjäna som uppmuntran för att anstränga sig lite extra och gräva djupare.

Sist men inte minst måste vi värna om vår arbetsmiljö, som blivit alltmer utsatt med hot både från läktarplats och på nätet. Vi ska vara den naturliga samarbetspartnern för klubbar och förbund.

Jag vill passa på att tacka Carl Sandin för hans arbete i styrelsen och samtidigt önska Petra Älvstrand välkommen. Petra är frilansande fotograf på Norrmedia i Boden och med henne får vi representation i styrelsen både från landets norra delar och av en medlem som ser fotografernas behov.

Jag tänker kommunicera genom vår hemsida:

www.sportjournalisterna.se

Önskar ni kontakt gäller först och främst:

Jens.Littorin@dn.se