Prestigekamp i frågesporten och Wenström prisades

Prestigekamp i frågesporten och Wenström prisades

Ola Wenström tar emot priset som Årets Sportjournalist 2016. På bilden syns även juryns ordförande Lasse Granqvist samt SSF:s ordförande Lisa Edwinsson och SKS-ordföranden Jenny Modin. Foto: Andreas Lundin
Ola Wenström tar emot priset som Årets Sportjournalist 2016. På bilden syns även juryns ordförande Lasse Granqvist samt SSF:s ordförande Lisa Edwinsson och SKS-ordföranden Jenny Modin.
Foto: Andreas Lundin
Ola Wenström tog emot pris som Årets Sportjournalist och intervjuades av Lasse Granqvist. Och i frågesporten blev det en prestigeduell mellan Daniel Grefve och Jonathan Kvarnström. Här är höjdpunkterna från SKS julfest 2016.

Innan festligheterna drog igång på Blekholmsterrassen röstade medlemmarna i SKS – Sportjournalisternas Klubb Stockholm – ja till en sammanslagning med Svenska Sportjournalistförbundet, SSF. Läs mer om det här.

Under åresmötet valdes även tre nya styrelsemedlemmar in. Mats Olsson (närmast presschef för Sverige under Paralympics 2016), Anders Hansson (Expressen) och Erik Karlsson (Aftonbladet). De ersätter Tobias Rosvall, Örjan Westberg och Robert Laul som slutar i styrelsen. Westberg fortsätter som revisor.

Efter årsmötet väntade ett läckert julbord med julmusik i högtalarna. Precis som i fjol intervjuade Lasse Granqvist – i egenskap av juryordförande – vinnaren av priset Årets Sportjournalist 2016. Ola Wenström, Viasat, tackade för utmärkelsen och pratade om journalistikens framtid och utmaningar.

Traditionsenligt blev det även 10-bästa-listan, lotterier och frågesport. Felix Hall verkade ha fru fortuna på sin sida för han knep hem två fina vinster på fyra köpta lotter.

Frågesporten blev en riktigt rysare. Efter utslagsfrågor stod till slut Radiosportens Daniel Grefve som vinnare av frågesporten efter hård duell mot tidigare kollegan från SVT Sport, Jonathan Kvarnström.

Noterbart är att Grefve för 16 år sedan vann finalen i Lilla Sportspegeln.

– Men den här segern känns större, säger han.

Daniel Grefve snuvade Jonathan Kvarnström på segern.
Daniel Grefve snuvade Jonathan Kvarnström på segern.
Vinnarlaget i frågesporten. Från vänster: Daniel Grefve, SR, Tove Nordenhäll, DN, Malena Johansson, SVT, Marcus Nilsson, SR, Anders Naeselius, SVT, Lasse Persson, SR, Andreas Lundin, SR.
Vinnarlaget i frågesporten. Från vänster: Daniel Grefve, SR, Tove Nordenhäll, DN, Malena Johansson, SVT, Marcus Nilsson, SR, Anders Naeselius, SVT, Lasse Persson, SR, Andreas Lundin, SR.

//SKS