Dags att söka stipendium!

Radiosportens Richard Henriksson och NSD:s Moa Höjer delade på Lars-Gunnar Björklunds stipendium 2016. Här med Svenska Sportjournalistförbundets ordförande Lisa Edwinsson och Svenska Spels presschef Andreas Jerat. Foto: Johanna Lundberg/BildbyrŒån

Radiosportens Richard Henriksson och NSD:s Moa Höjer delade på Lars-Gunnar Björklunds stipendium 2016. Här med Svenska Sportjournalistförbundets ordförande Lisa Edwinsson och Svenska Spels presschef Andreas Jerat.
Foto: Johanna Lundberg/BildbyrΌn

Du vet väl att du som medlem i SSF har möjlighet att söka våra och Svenska Spels utbildningsstipendier? Ta chansen att ta nästa steg i din journalistiska bana genom att åka ut i världen, djupdyka i ett spännande ämne, skaffa dig större kunskap om organisationer eller utveckla dig i din yrkesroll. Bara din egen fantasi sätter gränserna.

Maximalt delar stipendienämnden – Svenska Sportjournalistförbundets styrelse och representanter från Svenska Spel – ut 120 000 kronor i utvecklings- och utbildningsstipendier varje år. Högsta belopp 2017 är 50 000 kronor.

Stipendiet har funnits sedan 1970-talet. Sedan ett par år tillbaka bär det största stipendiet, som delas ut på Idrottsgalan, namnet Lars-Gunnar Björklunds stipendium. Syftet med stipendierna är att SSF tillsammans med Svenska Spel vill utveckla och driva svensk sportjournalistik framåt. Som vinnare av ett stipendium förväntas du medverka i såväl SSF:s som Svenska Spels olika kanaler, och att du som stipendiat även kan föra din nyvunna kunskap vidare i andra sammanhang arrangerade av SSF eller Svenska Spel, så som till exempel inspirationsdagar.

Om du blir en av stipendiaterna ska en stipendierapport redovisas. Tidigare stipendiater är välkomna att söka nytt stipendium igen efter två år. Observera att ingen ersättning kan tas upp/beviljas för förlorad arbetsförtjänst.

Din ansökan mejlas till Lena Sundqvist (lena.sundqvist@bonnierbroadcasting.com) eller Daniel Rooth (daniel.rooth@hd.se) senaste den 5 november 2017.

Din ansökan ska innehålla följande:

Namn:

Ålder:

Arbetsgivare:

Antal år i yrket:

Beskriv dig själv med några ord:

Presentera din stipendieidé:

På vilket sätt kan din idé bidra till att utveckla svensk sportjournalistik:

Ekonomisk kalkyl: (Vad krävs för att förverkliga stipendiet? Resor, boende osv)

De har fått stora stipendiet – Lars-Gunnar Björklunds stipendium – de senaste åren:

2016: Moa Höjer, Norrländska Socialdemokraten: Vilka lärdomar kan Sverige dra av den nystartade damhockeyligan i USA? delat med Richard Henriksson, Radiosporten: Framtidens sportradio, inspirationsresa till mediemässan South by Southwest i Texas.
2015: Johanna Lundberg, Bildbyrån: Påverkar fotbollen den iranska kvinnans självkänsla?
2014: Mattias Löw, SVT/Freedom from Choice: Svensk damishockey före, under och efter VM på hemmaplan.
2013: Alva Nilsson, frilans: Varför är Tysklands fotbollsdamer så dominerande år efter år? delat med Johan Flinck, Aftonbladet: Varför är länderna på Balkan så framgångsrika i bollsporter?
2012: Nicolinn Nilsson, Marieberg Media/Expressen: Sydasiatiska spelen – Burmas jakt på sportslig framgång och internationell uppmärksamhet.
2011: Karin Klarström, Svensk Golf: Den sydkoreanska golfmodellen.
2010: Lars Folkesson, Norrländska Socialdemokraten: Glesbygdsjournalistik i Sverige kontra Australien.
2009: Lennart Tidman, Textbyrån MLT: Dödens fält har blivit golfparadis.
2008: Jonas Fahlman, frilans: Studier av nystartade ryska proffsligan i ishockey.
2007: Patrick Krainer, Västerbottens-Kuriren: Vad betyder ett varmare klimat för vintersporterna?
2006: Gunnar Johnsson, Västerbottens-Kuriren: Varför får Island fram så många bra fotbollsspelare?

Här kan du läsa de senaste årens stipendierapporter.

//SSF