Påminnelse till fotbollsjournalister: anmälan till upptaktsträff

Påminnelse till fotbollsjournalister: anmälan till upptaktsträff

Sedan flera säsonger har SSF och Sef, Svensk elitfotboll, ett gynnsamt samarbete kring arbetsmiljön på de allsvenska arenorna samt arenorna i superettan. Det handlar om allt från viktiga insatser för att skapa en säker miljö för fotografer och journalister som arbetar på arenorna till att genom dialog öka kunskapen om medias behov.
SSF är delaktig i det ramverk som Sef slår fast för sina medlemsklubbar kring förutsättningarna för medias representanter. SSF kommer att publicera ramverket närmare den allsvenska säsongen.

Inför den här säsongen, med en ny rättighetsinnehavare på tv-sidan, känns det extra angeläget att den här transparenta dialogen finns. SSF:s Carl Sandin, fotograf på Bildbyrån, och Petra Thorén, ordförande och till vardags reporter på Aftonbladet, träffade Sefs representanter i slutet av januari. Från Sef deltog Mats Enquist, generalsekreterare, Ola Rydén, ligaansvarig, och Robert Johansson, kommunikationsansvarig.

Sef påminner landets fotbollsjournalister om att anmäla sig till årets upptaktsträffar!