SSF:s ordförande avgår – lämnar sportjournalistiken efter 33 år

SSF:s ordförande avgår – lämnar sportjournalistiken efter 33 år


Petra Thorén, som varit ordförande i SSF sedan 2019, avgår på styrelsemötet den 8 mars. Detta är en naturlig följd av Petra Thoréns beslut att lämna sitt uppdrag som journalist på Sportbladet för en roll inom Svenska Fotbollförbundet.

– Under mina 33 år som sportjournalist har jag på olika sätt engagerat mig i kårens intresseorganisationer. Jag brinner för sportjournalisternas arbetsmässiga förutsättningar och vi har de senaste åren i SSF haft en tät dialog med både SvFFoch Sef. I min roll som presschef för SvFF och herrlandslaget i fotboll ser jag fram emot att verka för de frågorna från en annan plattform, säger Petra Thorén som fortsätter:

– Jag är stolt över att tillsammans med styrelsen ytterligare ha stärkt SSF:s roll gentemot de stora förbunden och att vi trots pandemiår skapat många forum för att diskutera sportjournalistikens roll.

Styrelsen kommer med gemensamma insatser och under vice ordförande Petter Nilssons ledning att fortsätta arbetet fram till vårens årsmöte.