Stipendierapport: Damfotbollens utveckling hos storklubbar

Stipendierapport: Damfotbollens utveckling hos storklubbar

Östgöta Correspondentens sportjournalist Rebecca Candevi djupdyker i hur de tre storklubbarna Ajax, Bayern München och Juventus jobbar med sina damverksamheter genom intervjuer med tränare, spelare och managers. Syftet är att få en större förståelse för var damfotbollen är på väg när klubbarna som har stora varumärken på grund av framgångarna med sina herrlag nu också lägger stora pengar på sina damer. Tv-avtal skrivs, större sponsorer kliver in och förutsättningarna blir bättre i en rasande fart. Samtidigt presenteras även tre intervjuer med representanter från den damallsvenska klubben Linköping FC, en klubb som inte har något herrlag att luta sig emot, för att kunna jämföra förutsättningarna.

Huvudfrågorna som besvaras och diskuteras är:
• Hur arbetar storklubbar utomlands för att utveckla sin damverksamhet och ser de något mervärde i det?
• Vad krävs för att damallsvenskan ska hänga med i utvecklingen när storklubbar utomlands satsar?

Stipendierapport Rebecca Candevi