Matchfixning, dopning och ÖFK-härvan – en del av Gräv

Matchfixning, dopning och ÖFK-härvan – en del av Gräv

Årets upplaga av Gräv, som arrangeras i Borås i mitten av mars, har ett sportspår i schemat. Här arrangeras flera intressanta seminarier med svenska och internationella gäster.

På gästlistan finns:

•Michael Bahrs, kriminalkommissarie inom den tyska polisen och expert på matchfixning. Han kommer att berätta om sina kunskaper och det är en unik kontakt för svenska sportjournalister att lyssna till honom och knyta kontakter för framtiden. Passa på och anmäl dig till hans deltagande ”How to Map Matchfixning” lördagen den 21 mars 16.15.

•På samma tema berättar Jens Littorin, DN, och Magnus Svenungsson, frilans/SVT på förmiddagen den 20 mars hur de lyckats avslöja matchfixning i Sverige.

•Hajo Seppelt, dopningsexperten och journalisten som gjort sig känd som en av världens främsta på sitt område finns på plats fredagen den 20 mars klockan 15-16 och föreläser på temat ”The Russian State Doping”.

•Linda Hedenljung, Östersunds-Posten, som valdes till Årets sportjournalist av SSF är på plats den 21 mars och berättar om ”ÖFK – att gå mot strömmen och granska bygdens stolthet.

•Under fredagen den 20 mars deltar SSF i en nätverksträff. Kom och träffa kollegor och diskutera hur sportjournalistiken kan utvecklas.

Läs mer och anmäl dig HÄR: http://gravseminariet.se/program/