Fojokurs: Sport och samhälle

Fojokurs: Sport och samhälle


Är du sportjournalist och vill fördjupa din journalistik? Då är Fojos kurs Sport och samhälle den 13-17 mars något för dig. Men också sportintresserade reportrar som bevakar politik och samhälle har mycket att hämta.

På sin hemsida beskriver Fojo femdagarskursen så här:
Sporten engagerar miljoner och omsätter miljarder. Därför bör den granskas ur olika vinklar. Från miljonrullningen i Allsvenskan och utslagningen i ungdomsidrotten till matchfixning och lokalpolitikernas ekonomiska prioriteringar. Du kommer att lära dig hur du granskar sportens årsredovisningar och budgetar, kartlägger en idrottsklubb eller sportprofil.
Vi kommer också att titta närmare på bland annat; matchfixning, kampen mellan elitidrotten och breddidrotten, sportjournalistens etiska dilemman och sporten som samhällets föredöme. Vi kan också plocka upp dagsaktuella ämnen i vad som blir en intensiv kursvecka blandad med föreläsningar, praktiska övningar och diskussioner.

Kursledare är Fredrik Nejman. Länk till mer information och anmälan hittar du här!
Sista anmälningsdag är den 24 november.