God ton och välformulerade åsikter – tack till er som gjorde debatten levande

God ton och välformulerade åsikter – tack till er som gjorde debatten levande


Vi är glada över att kunna konstatera att Svenska sportjournalistförbundets debatt “90 minuter om läget på läktaren” fick stor uppmärksamhet.

Flera medier hade artiklar och inslag om och efter påskhelgen hade vi haft nära 2 000 visningar av debatten på Youtube.

Vi delade upp de åtta deltagarna i panelen i två lag som fick 45 minuter på sig att prata om bengaler, ordningsstörningar och avbrutna matcher, det som varit ett stort samtalsämne inför den allsvenska fotbollspremiären.

I den första halvleken möttes supportern och debattören Elsa Alm, Johan Lindvall från Svensk elitfotboll, Mats Jonsson, säkerhetsansvarig i Djurgårdens IF och Fredrik Gårdare, tidigare chef för polisens Aktionsgrupp idrott.

Efter pausen intogs scenen av Tryggve Pederby från Svenska fotbollssupporterunionen, Mats Ihlbom, supporteråklagare, Robert Laul, fotbollskrönikör på Göteborgs-Posten, och Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Diskussionen präglades av god ton och välformulerade åsikter.

Efter 90 minuter av debatt, modererad av Aftonbladets Anna Rydén, kunde de 30-talet personer som var på plats i lokalen på Grev Turegatan i Stockholm liksom de som följde den på nätet ställa frågor.

SSF vill rikta ett stort tack till alla som deltog och hoppas även i fortsättningen kunna skapa forum för att diskutera idrottens viktiga frågor.

Missade du debatten: Se den här i efterhand!