Möte med Tre Kronors presschefer efter hård VM-kritik från journalister

Möte med Tre Kronors presschefer efter hård VM-kritik från journalister

Svenska sportjournalistförbundet och sportchefer på flera tidningar hade under tisdagen den 25 juni ett möte med Svenska ishockeyförbundets pressansvariga: Linus Hugosson och Gustaf Douhán.

Flera medlemmar i SSF har framfört kritik kring samarbetet under ishockey-VM i Tjeckien.
Med på mötet var Magnus Herbertsson, Aftonbladet, Pontus Weinemo, Expressen, Martin Fransson, Dagens Nyheter, samt Daniel Enestubbe och Jens Littorin från SSF.

Vi framförde att vi upplever att samarbetet med Ishockeyförbundets pressansvariga försämrats på senare år och att samarbetet med flera andra stora förbund fungerar bättre.
Vi vill att tillgängligheten till spelare och ledare ökar och att framförhållningen när det gäller pressträffar blir bättre för att medierna ska kunna planera sitt arbete.

Budskapet från sportcheferna är att det kan bli svårt att motivera att skicka utsända till mästerskapen till stor kostnad om de inte anses kunna utföra sitt jobb på ett tillfredsställande sätt.
Vi enades om att ha ett nytt möte inför VM på hemmaplan 2025 för att försöka undvika de problem våra medlemmar upplevde i år.